Kaukolämmön etuja

Kaukolämmön asiakkaana voit säästää energiaa ja rahaa ilman suuria investointeja. Käytettäessä lämmityslaitteita oikein ja harkitusti energiaa säästyy ilman, että terveellisen ja mukavan asumisen vaatimuksista tarvitsisi tinkiä. Hyväkuntoiset laitteet takaavat miellyttävän ja tasaisen huonelämpötilan ja sopivan lämmintä vettä aina riittävästi.

Kaukolämpö sopii mihin tahansa rakennukseen – niin pientaloihin, kerrostaloihin, liikekiinteistöihin, toimisto- ja palvelurakennuksiin kuin teollisuuteen.

Kaukolämpö on kuluttajalle kokonaistaloudellinen ratkaisu verrattuna talon omassa lämmityskattilassa kehitettyyn lämpöön. Kaukolämmityksen taloudellisuus perustuu mm. mahdollisuuteen käyttää useita eri polttoaineita, kattilalaitosten korkeaan hyötysuhteeseen ja tehokkaaseen, keskitettyyn kunnossapitotoimintaan.

Kaukolämpölaitteet vaativat rakennuksessa vähemmän tilaa kuin talon oma lämpökeskus, joten tilaa säästyy muihin käyttötarkoituksiin. Kaukolämpölaitteiden käyttö ja hoito on yksinkertaista, käyttöikä on pitkä ja säädettävyys hyvä. Uudisrakennuksessa ei tarvita savupiippua eikä polttoainevarastoa.

Kaukolämmön tuotanto- ja jakelujärjestelmien käyttövarmuus on hyvä. Laitteiden huolto- ja korjaustarve on vähäinen. Kaukolämpö on myös ympäristöystävällistä.

Kaukolämpö merkitsee asumismukavuutta ja hyvinvointia. Se on turvallinen, toimitusvarma ja helppokäyttöinen lämmitysmuoto.

Kaukolämpöön liittyminen on myös panostus tulevaisuuteen, sillä se nostaa kiinteistön arvoa.